Kvinnlig hälsa i fokus på höstens Wellspect Scholar möte för yrkesverksamma inom kvinnosjukvården

Publicerad av Gunilla Olsson, den 30 oktober 2019 15:19:16 CET

17 oktober bjöd Wellspect in till en utbildningseftermiddag med tema kvinnlig hälsa. Under mötets gång hade vi också nöjet att presentera vår nya familjemedlem LoFric Elle – världens första hydrofila tappningskateter med L-format handtag, utvecklad för kvinnor av kvinnor.

wellspect-scholar-meeting-october-2019
Vi är glada att så många var med oss under vår utbildningseftermiddag, denna gång med temat kvinnlig hälsa, ett ämne med många olika aspekter. Vi hade förmånen att få lyssna på föreläsningar om både rehabilitering efter behandling av gynekologisk cancer, om när hotet från multiresistenta bakterier inverkar på behandlingen vid urinvägsinfektion (UVI) och hur man kan möta och få hjälp med de problem som drabbar många kvinnor i klimakteriet.

Ett stort tack till våra föreläsare Linda Åkeflo, Annelie Brauner och Monika Björn som inspirerade och väckte tankar med sitt stora kunnande. Målet med våra möten är att bidra med ny kunskap och diskutera aktuella ämnen. Våra gäster, uroterapeuter, sjuksköterskor och undersköterskor inom främst kvinnosjukvården, bidrog verkligen till detta genom att under dagen ställa frågor och diskutera.

Deltagarna fick också möjlighet att bekanta sig med vår nya unika kateter för kvinnor, LoFric Elle. Vi är stolta över att lansera en revolutionerande nyhet som kommer att ge fler kvinnor än tidigare möjlighet att använda sig av Ren Intermittent Kateterisering (RIK).

Är du också nyfiken på vår senaste innovation LoFric Elle? Mer information kommer inom kort i våra bloggar så för att vara säker på att du inte missar de senaste nyheterna se till att du prenumererar på dessa:

Prenumerera på våra bloggar

Ämne: Wellspect, kvinnors hälsa, ACCTforum