Vikten av att hitta en terapi som fungerar för din tarmskötsel

Publicerad av Gunilla Olsson, den 1 februari 2022 09:00:00 CET

Andre, 35, lever ett aktivt liv; han har tävlat i X Games Snowboard, driver sitt eget företag och sköter IT-supporten åt en organisation som stödjer människor med funktionsnedsättningar. Efter att i åratal ha provat olika terapier som inte fungerat för att få ordning på sina tarmproblem, hittade han en lösning som han är nöjd med. Här berättar han mer.SE_AID0052402

Jag har levt med förstoppning och avföringsläckage sedan en olycka för mer än 20 år sedan, när jag var tonåring. De första 5 åren efter olyckan kunde jag inte röra kroppen alls nedanför halsen. Tack och lov fick jag tillbaka det mesta av min rörlighet genom en operation i USA.
Men, jag har kämpat med förstoppning under många år; det var faktiskt så illa att min läkare ville att jag skulle få en stomi - en öppning i magen för att tömma ut avföringen från tarmen - men jag sa: NEJ!

Istället använde jag i 18 år laxermedel för att tömma tarmen, men det var inte särskilt effektivt, det tog tid och var opålitligt.

Så höll jag på ända tills nyhetsbloggen från Wellspect som jag prenumererade på handlade om deras nya tarmtömningssystem. Det var inte den första produkten för Transanal Irrigering på marknaden, och inte den första jag provat. Men jag tyckte att det gjort ont med andra produkter, så jag höll ögonen öppna efter alternativ.

Jag tog kontakt med Wellspect direkt och tillsammans med min läkare ordnade de så att jag fick prova Navina Smart, ett system för Transanal Irrigering (TAI). Det här var 2016 och jag har använt det sedan dess, i mer än fem år!

Det tog mig en vecka att vänja mig vid Navina Smart och optimera inställningarna med den smarta kontrollenheten. Nu lägger jag bara 25 minuter på tarmskötsel och sedan är jag klar. All data skickas till min iPad via Bluetooth och det går snabbt att kolla mina inställningar och statistik, och ändra om det behövs.*

Det har jag aldrig ångrat.

Läs mer om Navina Systems

* Det kan ta upp till 12 veckor för att hitta en optimal rutin för irrigering och uppnå ett tillfredställande resultat. När uppstartsperioden är avklarad och du har fått igång en regelbunden och välfungerande tarmrutin kan det vara tillräckligt att irrigera varannan dag, men detta är väldigt individuellt. www.wellspect.se/tarm/vad-ar-tai 

Ämne: tarmdysfunktion, Transanal irrigering (TAI), Neurogen tarmdysfunktion