Bli SMART

Publicerad av Gunilla Olsson, den 25 juni 2019 11:36:00 CEST

Helen, som kämpade med tarmproblem på grund av MS, insåg att hennes liv och de val hon kunde göra helt styrdes av magen. Nu har hon tagit tillbaka kontrollen genom att börja med transanal irrigering (TAI) med Navina Smart.

Läs mer

Ämne: MS, TAI, tarmproblem, transanal irrigering

66 år gammal, och min första nedladdade app förändrade mitt liv

Publicerad av Gunilla Olsson, den 9 maj 2019 12:33:00 CEST

Paulene, 66, fick diagnosen Multipel Skleros (MS) vid 40, och har haft problem med tarmen sedan dess. Hennes sjuksköterska ville att hon skulle prova en ny terapi, men hur kan en app ha något att göra med tarmfunktionen...

Läs mer

Ämne: Berättelser, TAI, multipel skleros, transanal irrigering

TAI för barn: Att prova Transanal Irrigering för första gången

Publicerad av Bev Collins, den 11 april 2019 12:36:00 CEST

I eftermiddags hade jag det stora privilegiet att få träffa Emily "4 år och jättemycket" (nästan 5). Emily har cerebral pares (CP) och fick sin diagnos när hon var 2 år. Det var ett rent nöje! Jag känner mig både ödmjuk och hedrad över att jag fick bli delaktig i Emilys liv idag. Det är därför jag gillar mitt jobb så mycket.

Läs mer

Ämne: Berättelser, transanal irrigering, barn och tarmproblem

Jag var 26 och blev diagnostiserad med multipel skleros (MS)

Publicerad av Anna Dulén, den 31 januari 2019 13:02:00 CET

Det var en vanlig morgon, förutom att Lee vaknade med en märklig, stickande känsla och domningar i handen. Under dagen flyttade sig domningarna allt högre upp i armen, hela vägen upp till axeln.

Läs mer

Ämne: Berättelser, MS, transanal irrigering

Hur svårt kan det vara?

Publicerad av Anna Westberg, den 12 april 2018 16:03:00 CEST

Motivation är inte det lättaste. Vissa saker känns helt enkelt jobbigare, tar emot mer och lockar inte alls att ta itu med. Att starta med ren intermittent kateterisering (RIK) eller transanal irrigering (TAI) kan kännas nog så backigt uppför. Men vad handlar det om egentligen? Lär dig mer om motivation så att du lättare kan börja och fortsätta med terapin.

Läs mer

Ämne: Ren Intermittent Kateterisering, hälsa, transanal irrigering