Bli SMART

Publicerad av Gunilla Olsson, den 25 juni 2019 11:36:00 CEST

Helen, som kämpade med tarmproblem på grund av MS, insåg att hennes liv och de val hon kunde göra helt styrdes av magen. Nu har hon tagit tillbaka kontrollen genom att börja med transanal irrigering (TAI) med Navina Smart.

Läs mer

Ämne: tarmproblem, transanal irrigering

Var snäll mot dig själv

Publicerad av Anna Westberg, den 15 februari 2018 16:03:00 CET

Att ha besvär med blåsa eller tarm leder till en ständig oro. På resan eller jobbet, i alla sociala sammanhang, mal tankarna. Finns det toalett i närheten? Hinner jag dit i tid? I förlängningen kan oron färga av sig på andra områden, riktas mot en själv, bli kritisk och hård. Men det finns metoder att stänga av den inre rösten.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), hälsa, tarmproblem

Connie och det goda livet

Publicerad av Anna Westberg, den 7 december 2017 16:03:00 CET

Det finns lösningar på det mesta, men sällan en enda lösning som fungerar för alla. Vi är alla olika med olika förutsättningar och behov – därför får man ibland söka lite mer efter en lösning som passar bäst just för en själv. Connie hör till dem som efter en tumöroperation i ryggen fick stora besvär med tarmen, men som till slut fann den metod som gjorde att hon äntligen fick tillbaka det goda livet.

Läs mer

Ämne: tarmproblem, transanal irrigering, Navina

En terapi utan bieffekter

Publicerad av Anna Westberg, den 2 november 2017 16:12:00 CET

Man brukar säga att magen regerar världen. Vilket alla som haft krånglande mage kan intyga är ack, så sant. Men Erik har till slut funnit en metod som får magen att fungera utan krångel, varje dag och utan bieffekter.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada, tarmproblem

Tarmdysfunktioner hos barn

Publicerad av Helene Klasson, den 28 juni 2017 15:05:00 CEST

Tarmbesvär hos barn kan uppstå av olika orsaker. Vissa beror på en specifik diagnos som Spina Bifida eller anorektala missbildningar. Andra är mer diffusa och ändrar sig över tid som förstoppning eller kramp i magen. Vi har försökt att kartlägga några av dessa för dig här!

Läs mer

Ämne: tarmproblem, barn