Fungerar sex när man är ryggmärgsskadad?

Publicerad av Anna Mars, den 14 februari 2019 12:46:00 CET

När man har drabbats av en svår skada kan en av de första frågorna man ställer sig vara om man någonsin kommer att kunna ha sex igen. Andra frågor kanske är mer filosofiska. Kommer jag att hitta någon att leva tillsammans med? Kommer min partner att lämna mig nu? Kommer jag att kunna bilda familj?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, sexualitet

Sex efter skada eller sjukdom

Publicerad av Anna Westberg, den 5 juli 2017 16:00:00 CEST

Efter en skada eller sjukdom som sätter ner den fysiska förmågan kan sexlivet innebära nya utmaningar. Det tar tid att vänja sig vid sin nya kropp. Plötsligt är det annorlunda förutsättningar som gäller, men sexualdriften finns där fortfarande – precis som hos alla andra.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet

Kärlek, intimitet och konsten att återfå självförtroende efter sjukdom eller skada

Publicerad av Kent Revedal, den 22 februari 2017 15:05:00 CET

När du varit med om en livsomvälvande händelse som en olycka, eller om du har fått en diagnos, påverkas många saker i livet. Det är vid sådana tillfällen som vi inser att ingen människa är en ö. Vi behöver verkligen andra människor i våra liv. Genom mitt arbete med CercaDeTi Rehab, har min kollega och jag kommit fram till tre viktiga områden som du bör arbeta med för att undvika isolering. Jag delar dessa med dig i denna text.

Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada, sexualitet

Sex efter skada eller sjukdom, del 3

Publicerad av Anna Westberg, den 15 juni 2016 16:05:00 CEST

– Gör inte sex så märkvärdigt! Dorthe Forsell är sexualrådgivare på Neurologen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I denna tredje och avslutande del av intervjun önskar hon att fler kunde anamma en mer avspänd och lekfull syn på sex.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet

Sex efter skada eller sjukdom, del 2

Publicerad av Anna Westberg, den 8 juni 2016 16:05:00 CEST

Vad är skillnaden på sex och sexualitet? – Kortfattat kan man säga att sexualiteten är den livskraft som finns hos alla människor, något man har. Sex är däremot en handling, något man gör.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet