Jag känner mig faktiskt lite som en ny människa!

Publicerad av Anna Dulén, den 2 januari 2020 11:31:00 CET

För drygt 20 år sedan ändrades livet drastiskt för Erik då han under ett enduropass ådrog sig en komplett ryggmärgsskada. Innan olyckan spenderade han sin tid på båtvarvet där han reparerade och sålde båtar eller på en motorcykel i skogen men efter olyckan blev det svårt att leva livet som han var van vid.


Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, transanal irrigation (TAI)

Jag är noga med att lyssna på min kropp

Publicerad av Anna Dulén, den 21 november 2019 11:23:00 CET

Del 2 i artikelserien om god hälsa
För drygt 20 år sedan förändrades livet drastiskt för Navina-användaren Erik då han under ett enduropass i skogen ådrog sig en komplett ryggmärgsskada. Utöver många andra utmaningar som medföljer en ryggmärgsskada krävde olyckan att han justerade sin syn på hur han bibehåller en god hälsa efter livet givit honom annorlunda förutsättningar än han tidigare varit van vid.

Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada, Navina

Vad behöver man tänka på när man bokar resa och sitter i rullstol?

Publicerad av Anna Dulén, den 25 april 2019 12:51:00 CEST

Sebastian Forsén, vår gästbloggare tillika reseexpert, blev ryggmärgsskadad i en snowboardolycka. Ryggmärgsskada är på många sätt en svår utmaning att vänja sig vid, men Sebastian hade inga planer att låta det stoppa hans passion för att upptäcka världen. Däremot fick han lite fler saker att tänka på, som hur bokar man en flygresa som rullstolsburen?

Läs mer

Ämne: resa, ryggmärgskada, gästblogg

Fungerar sex när man är ryggmärgsskadad?

Publicerad av Anna Dulén, den 14 februari 2019 12:46:00 CET

När man har drabbats av en svår skada kan en av de första frågorna man ställer sig vara om man någonsin kommer att kunna ha sex igen. Andra frågor kanske är mer filosofiska. Kommer jag att hitta någon att leva tillsammans med? Kommer min partner att lämna mig nu? Kommer jag att kunna bilda familj?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, sexualitet

Håll ut – jag vet att det känns jobbigt!

Publicerad av Anna Dulén, den 17 januari 2019 13:31:00 CET

Gunilla Åhrén är 57 år och har en medfödd funktionsnedsättning, hon föddes utan vänster underarm. I detta inlägg berättar Gunilla om hur hon vid 30 års ålder ramlade av en häst och ådrog sig en ryggmärgsskada, och introduktionen av Ren intermittent kateterisering (RIK), blev desto mer svårhanterad.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), ryggmärgskada, gästblogg