Vad behöver man tänka på när man bokar resa och sitter i rullstol?

Publicerad av Anna Dulén, den 25 april 2019 12:51:00 CEST

Sebastian Forsén, vår gästbloggare tillika reseexpert, blev ryggmärgsskadad i en snowboardolycka. Ryggmärgsskada är på många sätt en svår utmaning att vänja sig vid, men Sebastian hade inga planer att låta det stoppa hans passion för att upptäcka världen. Däremot fick han lite fler saker att tänka på, som hur bokar man en flygresa som rullstolsburen?

Läs mer

Ämne: resa, ryggmärgskada, gästblogg

Fungerar sex när man är ryggmärgsskadad?

Publicerad av Anna Dulén, den 14 februari 2019 12:46:00 CET

När man har drabbats av en svår skada kan en av de första frågorna man ställer sig vara om man någonsin kommer att kunna ha sex igen. Andra frågor kanske är mer filosofiska. Kommer jag att hitta någon att leva tillsammans med? Kommer min partner att lämna mig nu? Kommer jag att kunna bilda familj?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, sexualitet

Håll ut – jag vet att det känns jobbigt!

Publicerad av Anna Dulén, den 17 januari 2019 13:31:00 CET

Gunilla Åhrén är 57 år och har en medfödd funktionsnedsättning, hon föddes utan vänster underarm. I detta inlägg berättar Gunilla om hur hon vid 30 års ålder ramlade av en häst och ådrog sig en ryggmärgsskada, och introduktionen av Ren intermittent kateterisering (RIK), blev desto mer svårhanterad.

Läs mer

Ämne: Ren Intermittent Kateterisering, ryggmärgskada, gästblogg

Att ta revansch på berget

Publicerad av Anna Dulén, den 6 december 2018 12:45:00 CET

Vintern 2003 var jag 19 år och hade åkt till Åre för att åka snowboard tillsammans med mina vänner. Men resan blev inte som jag hade tänkt mig, jag bröt ryggen och ådrog mig en komplett ryggmärgsskada. Utöver allt annat nytt jag behövde tänka på, slog det mig att jag förmodligen aldrig mer skulle kunna åka varken skidor eller snowboard igen.

Läs mer

Ämne: resa, Ren Intermittent Kateterisering, ryggmärgskada, gästblogg

Med passion för – mode!

Publicerad av Anna Westberg, den 21 december 2017 16:05:00 CET

Möt den unga designern som gjort succé i modevärlden med sina dekonstruerade jeans. Genom att ifrågasätta vår uppfattning om vad jeans är och hur de bör användas, har hon rönt uppmärksamhet inte bara här hemma i Sverige utan även utomlands. Louise Linderoth är modedesignern som när hon fick överge kryckorna för rullstolen, frågade sig: till vilken grad är vi våra ben?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...