Expertens bästa tips för resa med RIK

Publicerad av Anna Dulén, den 4 juli 2019 12:49:00 CEST

Vår nya gästbloggare, Sebastian Forsén, blev ryggmärgsskadad 2003 i en snowboardolycka och behövde lära sig Ren Intermittent Kateterisering (RIK) för att kunna kissa. Han älskar att resa, och tänker inte låta något hindra hans stora dröm att upptäcka världen. I denna bloggpost har han samlat sina bästa tips.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK), gästblogg

Kom för allt i världen ihåg reseintyget

Publicerad av Anna Dulén, den 23 maj 2019 12:50:00 CEST

När man är nyskadad och precis börjat med Ren Intermittent Kateterisering (RIK) har man redan mycket att hålla reda på. Lägg där till en resa till Mexico City. Mycket ska packas ner, men vad hände när Sebastian glömde packa ner reseintyget och fastnade i tullen i Mexico City?

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK), gästblogg

Vad behöver man tänka på när man bokar resa och sitter i rullstol?

Publicerad av Anna Dulén, den 25 april 2019 12:51:00 CEST

Sebastian Forsén, vår gästbloggare tillika reseexpert, blev ryggmärgsskadad i en snowboardolycka. Ryggmärgsskada är på många sätt en svår utmaning att vänja sig vid, men Sebastian hade inga planer att låta det stoppa hans passion för att upptäcka världen. Däremot fick han lite fler saker att tänka på, som hur bokar man en flygresa som rullstolsburen?

Läs mer

Ämne: resa, ryggmärgskada, gästblogg

Att ta revansch på berget

Publicerad av Anna Dulén, den 6 december 2018 12:45:00 CET

Vintern 2003 var jag 19 år och hade åkt till Åre för att åka snowboard tillsammans med mina vänner. Men resan blev inte som jag hade tänkt mig, jag bröt ryggen och ådrog mig en komplett ryggmärgsskada. Utöver allt annat nytt jag behövde tänka på, slog det mig att jag förmodligen aldrig mer skulle kunna åka varken skidor eller snowboard igen.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK), ryggmärgskada, gästblogg

En bil ger större frihet

Publicerad av Anna Westberg, den 11 januari 2018 16:15:00 CET

Frihet och självständighet – det är vad de flesta förknippar med att kunna köra bil. Frihet att ta sig vart som helst. Självständighet att ta sig dit när helst man så önskar. Kanske är ett körkort ännu viktigare för personer med funktionsnedsättning? Mobilitetscenter i Göteborg hjälper till med utredningar av bilanpassningsbehov, körlämplighet och körkortstillstånd.

Läs mer

Ämne: resa