Movember – sprider kunskap om prostatacancer

Publicerad av Anna Mars, den 19 november 2020 09:00:00 CET

Den globala hälsorörelsen Movember sprider kunskap om mäns hälsa. Prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen bland män och 1.3 miljoner män får diagnosen varje år. Movember har som mål att ingen man skall behöva dö av prostatacancer. Här är 5 hälsotips till män.

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), prostatacancer, movember, symtom från de nedre urinvägarna (LUTS)

5 steg till att bli en livsnjutare

Publicerad av Wellspect HealthCare, den 29 november 2018 13:47:00 CET

I dagens samhälle upplever många att det är svårt att koppla av. Ibland utsätts vi för extra belastningar som skapar stress, kanske får man ett jobbigt besked eller så är det extra tungt på jobbet.

Läs mer

Ämne: prostatacancer, movember

Maximera din livskvalité

Publicerad av Anna Mars, den 15 november 2018 12:37:00 CET

November, Movember och Mustaschkampen fortgår med full kraft. Att kämpa mot prostatacancer och andra hälsotillstånd kan vara otroligt påfrestande men alla har möjligheten att, i någon form, påverka sitt eget liv och livskvalité.

Läs mer

Ämne: prostatacancer, movember

Att leva längre, bli hälsosammare och lyckligare

Publicerad av Anna Mars, den 1 november 2018 13:05:00 CET

Höstlöven faller och november står för dörren. November är månaden då vi uppmärksammar mäns hälsa lite extra. Varje år drabbas cirka 10 000 män av prostatacancer vilket gör det till Sveriges vanligaste cancerform.

Läs mer

Ämne: prostatacancer, movember

Fem viktiga punkter för män

Publicerad av Anna Westberg, den 23 november 2017 16:00:00 CET

Det är november, männens månad och därför kallad movember. Det är nu Mustaschkampen pågår för att uppmärksamma de sjukdomar som bara män kan få, framför allt prostatacancer som är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Icke att sammanblanda med förstorad prostata som är en annan diagnos som män kan få. I veckans bloggpost får du träffa professor Ralph Peeker som förklarar skillnaderna mellan dessa två sjukdomar. Men först några viktiga hälsotips till alla män! 

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), prostatacancer