Med passion för – mode!

Publicerad av Anna Westberg, den 21 december 2017 16:05:00 CET

Möt den unga designern som gjort succé i modevärlden med sina dekonstruerade jeans. Genom att ifrågasätta vår uppfattning om vad jeans är och hur de bör användas, har hon rönt uppmärksamhet inte bara här hemma i Sverige utan även utomlands. Louise Linderoth är modedesignern som när hon fick överge kryckorna för rullstolen, frågade sig: till vilken grad är vi våra ben?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...

Att byta ut rullstolen mot en Porsche

Publicerad av Helene Klasson, den 27 april 2017 15:45:00 CEST

Det finns 10 000 människor med racinglicens i Storbritannien. Tvåhundra av dem är kvinnor och en av dem har en ryggmärgsskada. Hon heter Nathalie McGloin och hon var på ACCT symposiet i Sverige i mars för att inspirera med sin historia. För dig som inte var med, här är en liten del av vad hon berättade!

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...

Med passion för dans: möt Joel Brown

Publicerad av Helene Klasson, den 20 april 2017 15:55:00 CEST

Joels äldre bror körde bilen, fullpackad med de andra syskonen, efter att ha tillbringat en solig dag vid sjön, när olyckan hände. Joel var nio år när han blev ryggmärgsskadad, men det hindrade honom inte från att skapa sig en framtid på dansgolvet.

Foto av Hugo Glendinning 

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...

Sporten blev min räddning

Publicerad av Helene Klasson, den 5 oktober 2016 15:05:00 CEST

Som barn var han en lovande fotbollsspelare. Uppvuxen på landet var fotbollsplanen hela hans värld. Men efter en sjukdom tog livet en annan vändning. Idag spelar han basket och rugby – i rullstol. Läs berättelsen om Mikael som fick tillbaka livet med hjälp av sin stora passion – idrotten.

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...