Hur svårt kan det vara?

Publicerad av Anna Westberg, den 12 april 2018 16:03:00 CEST

Motivation är inte det lättaste. Vissa saker känns helt enkelt jobbigare, tar emot mer och lockar inte alls att ta itu med. Att starta med ren intermittent kateterisering (RIK) eller transanal irrigering (TAI) kan kännas nog så backigt uppför. Men vad handlar det om egentligen? Lär dig mer om motivation så att du lättare kan börja och fortsätta med terapin.

Läs mer

Ämne: Ren Intermittent Kateterisering, hälsa, transanal irrigering

Var snäll mot dig själv

Publicerad av Anna Westberg, den 15 februari 2018 16:03:00 CET

Att ha besvär med blåsa eller tarm leder till en ständig oro. På resan eller jobbet, i alla sociala sammanhang, mal tankarna. Finns det toalett i närheten? Hinner jag dit i tid? I förlängningen kan oron färga av sig på andra områden, riktas mot en själv, bli kritisk och hård. Men det finns metoder att stänga av den inre rösten.

Läs mer

Ämne: Ren Intermittent Kateterisering, hälsa, tarmproblem

Krångla inte till det, del 2

Publicerad av Anna Westberg, den 25 januari 2018 16:00:00 CET

Tricket är att samla många små förändringar som tillsammans ger ett nytt och hälsosammare liv. Möt hälsocoachen och fitnessexperten Leila Söderholm som föreläste för de anställda på Wellspect HealthCare. De fick ta del av några riktigt goda råd: om träning, om mat och om inställning. Men nummer ett är: krångla inte till det!

Läs mer

Ämne: hälsa

Krångla inte till det, del 1

Publicerad av Anna Westberg, den 18 januari 2018 15:46:00 CET

Ett hälsosammare liv med mer motion och bättre kost… Blir det ännu ett nyårslöfte som ryker åt pipsvängen?! Men ge inte upp, här kommer några riktigt goda råd. Om träning. Om mat. Och om inställning.

Ta del av Leila Söderholms föreläsning som hon gav på företaget Wellspect HealthCare i höstas. Råd nummer ett: krångla inte till det!

 

Läs mer

Ämne: hälsa

Andas in, andas ut – njut!

Publicerad av Anna Westberg, den 4 januari 2018 16:15:00 CET

Slösa inte bort din energi genom att andas felaktigt. Rätt andning kan faktiskt göra susen – särskilt om du är en person som på grund av funktionshinder eller till exempel kontorsarbete sitter mycket och rör dig lite. Inled det nya året med att andas på rätt sätt!

Läs mer

Ämne: hälsa