Fem viktiga punkter för män

Publicerad av Anna Westberg, den 23 november 2017 16:00:00 CET

Det är november, männens månad och därför kallad movember. Det är nu Mustaschkampen pågår för att uppmärksamma de sjukdomar som bara män kan få, framför allt prostatacancer som är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Icke att sammanblanda med förstorad prostata som är en annan diagnos som män kan få. I veckans bloggpost får du träffa professor Ralph Peeker som förklarar skillnaderna mellan dessa två sjukdomar. Men först några viktiga hälsotips till alla män! 

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), prostatacancer

Tänk lite extra på far

Publicerad av Anna Westberg, den 9 november 2017 15:48:00 CET

På söndag är det Fars dag. Skänk då en tanke inte bara till din egen far utan till alla fäder, bröder, söner... De lever lite farligt och har en högre dödlighet i nästan alla sjukdomar. Varför? Därför att "en riktig man" söker inte hjälp från andra. Och gör han det har han ofta gått för länge med symptomen.

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), hälsa, prostatacancer

Får bara äldre män förstorad prostata?

Publicerad av Helene Klasson, den 28 september 2017 15:45:00 CEST

“Jag trodde problem med prostatan drabbade gamla gubbar, inte män som jag, i fyrtioårsåldern. Men när urinstrålen blev svagare, trängningar och de nattliga toalettbesöken blev allt tätare, började jag undra…” Detta är Davids historia.

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH)

Tolv år med tappningskateter

Publicerad av Anna Westberg, den 14 september 2017 16:50:00 CEST


Besvären kom till en början smygande, men snart blev de nästan outhärdliga både för honom och hans omgivning. En tjänsteresa till fjärran land fick honom slutligen att söka den hjälp han behövde. Möt Anders som har haft symptom av förstorad prostata.

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH)

Vad är LUTS?

Publicerad av Helene Klasson, den 1 september 2017 13:30:00 CEST

Förr eller senare drabbas de flesta män av LUTS (symptom från urinvägarna). Det är inte någon upplyftande prognos... Men om man känner till symptomen – och behandlingsalternativen – blir det mindre skrämmande. Det är dags att lära sig mer om LUTS!

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), de nedre urinvägarna, Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS)