Wellspect vinner världsberömda iF DESIGN AWARD 2020

Publicerad av Gunilla Olsson, den 20 april 2020 09:00:00 CEST

Den vinnande produkten, LoFric® Elle™, vann i kategorin "Produkt: Medicin/Hälsa".
if design award LoFric Elle

Varje år anordnas  iF DESIGN AWARD av iF International Forum Design GmbH, världens äldsta oberoende designorganisation, baserad i Hannover.

  • 7298 bidrag från 46 länder kom in till juryn som bestod av 78 oberoende experter från hela världen.
  • LoFric Elle övertygade juryn med sitt unika L-formade handtag som gör det möjligt för kvinnor att kateterisera sig på ett helt nytt, enklare och mer hygieniskt sätt.

Världens första hydrofila tappningskateter med ett L-format handtag

LoFric Elle är designad för att erbjuda användarna en hygienisk, smidig och diskret hydrofil tappningskateter för kvinnor, som är klar att användas direkt.

Det unika ergonomiska handtaget möjliggör en mer upprätt position när man sitter på toaletten och därmed förbättrad kontroll under kateteriseringen. Behållaren blir ett handtag när den ansluts till katetern. Det är ett helt nytt sätt att kateterisera, som är enkelt att lära sig och utföra.

Wellspect har inte bara fokus på att designa diskreta produkter - vi erbjuder smart och användarvänlig design som gör en verklig skillnad för både användare och sjukvårdspersonal. Vi kombinerar alltid design med funktion.

Varje patient är unik på ett eller annat sätt - jag tycker att LoFric Elle uppfyller de unika behoven hos varje kvinna på ett nytt sätt - den gör det möjligt för fler kvinnor att använda sig av RIK, oavsett kroppstyp och nivå på handfunktion.

Carin Bergfeldt, Arbetsterapeut, Sverige

Klicka här för mer information om LoFric Elle

Ämne: kvinnors hälsa, Lofric Elle, iF Design Award 2020