Wellspect + International Wheelchair Basketball Federation = Konnichiwa Tokyo!

Publicerad av Gunilla Olsson, den 8 juli 2021 09:00:00 CEST

Vi är stolta över att Wellspect har blivit Global Partner till International Wheelchair Basketball Federation, IWBF. Det ger oss en ännu större anledning att följa tävlingarna i Tokyo i sommar.

1246356-IWBF sponsorship blog post 2-HC

Avtalet har blivit en naturlig förlängning av vårt stöd till lokala organisationer i Sverige som Spinalis, GBG Lions Rullstolsrugby och GRBK (Göteborgs Rullstolsbasket), och ersätter ett tidigare 14-årigt samarbete som Wellspect haft i Tyskland med Tyska Rullstolsförbundet (DRS). Nu tar vi det ett steg längre och utvecklar vårt åtagande från lokal till global nivå. Vårt mål är att utöka det framgångsrika samarbetet, inte bara för att lyfta fram rullstolsbasket som sport utan även för att dela vår gemensamma vision om att förändra liv. Som ledande global tillverkare av innovativa medicinska hjälpmedel som hjälper personer med blås- och tarmdysfunktion, vet vi att våra produkter är avgörande för de idrottsmän- och kvinnor som behöver dem - för att kunna leva ett aktivt liv.

En gemensam vision om att göra skillnad i samhället
Ordförande i IWBF, Ulf Mehrens, säger: "Vi är extremt glada att kunna hälsa Wellspect välkomna som IWBF Global Partner. Det är en ära att få samarbeta med ett så välkänt företag som delar vår vision och passion om att göra skillnad i samhället, och vi är säkra på att de kommer att bli en fantastisk partner i vår strävan att få rullstolsbasket att utvecklas och växa världen runt. Vi är övertygade om att partnerskapet kommer att bli framgångsrikt för båda organisationerna och ser fram emot ett givande samarbete."

En passion för ökad jämlikhet
Svenn Poulsen, Group Vice President, på Wellspect, tillägger: “Vi har en djupgående förståelse och respekt för de utmaningar som våra användare kan ställas inför. Vi strävar passionerat efter ökad jämlikhet och att kunna ge alla våra användare nya möjligheter. Vi vet hur mycket engagemang och passion som krävs för att övervinna hinder och ta sig an nya utmaningar och är övertygade om att vårt partnerskap med IWBF kommer att stödja vår gemensamma vision om att göra en verklig skillnad.”

En organisation som vill ge möjligheter till alla
International Wheelchair Basketball Federation (IWBF) är det internationella styrande organet för rullstolsbasket. Det är en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att ge möjlighet för personer med funktionsnedsättning att kunna spela rullstolsbasket.

För mer information, besök www.iwbf.org och håll ögonen öppna för fler uppdateringar i den här bloggen.

Ämne: sport, EnVerkligSkillnad, ViÄrWellspect, RoadToTokyo, IWBF