Världens första miljömärkta kateter

Publicerad av Wellspect HealthCare, den 17 september 2022 00:00:00 CEST

LoFric, den första hydrofila självtappningskatetern tog marknaden med storm i samband med dess lansering 1983. Nu tas nästa steg då LoFric, som första hydrofila tappningskateter har ansökt om och tilldelats licens för den nordiska miljömärkningen Svanen.

undefined-1

Wellspect har siktet inställt på att bli en ledande aktör inom miljö och hållbarhet. Företaget ligger redan i framkant efter att ha lyckats minska sitt koldioxidutsläpp med hela fem procent under 2021. Som ytterligare ett steg i dess miljö-och hållbarhetsarbete ansökte Wellspect innan årsskiftet om licens för den nordiska miljömärkningen Svanen.

“Vår strävan att leda branschen inom miljö och hållbarhet översätts dagligen till handlingar runtom i de 18 länder där vi verkar. Den nu godkända märkningen av vår ledande produkt LoFric, är ett bevis på att vi kommit en bit på vägen”,säger Håkan Strandberg, Vice President för den Nordeuropeiska Försäljningsdivisionen, Wellspect HealthCare.

Svanen är det officiella nordiska miljömärket. För att beviljas Svanenmärkningen måste en produkt uppfylla strikta miljökrav. Dessa inkluderar bland annat begränsningar och förbud för olika typer av kemiska ämnen i både produktion och produkt.

”Svanen-märkningen underlättar för alla som använder katetrar på den nordiska marknaden att göra ett bra miljövänligt val, utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet. Vårt företag har som ambition att göra en verklig skillnad för alla som använder våra produkter men även för samhället i stort”, säger Håkan Strandberg, Vice President för den Nordeuropeiska Försäljningsdivisionen, Wellspect HealthCare.

De LoFric-katetrar som är först ut med att bli Svanenmärkta är: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit och LoFric Primo. Samtliga katetrar kommer att finnas på marknaden i Svanenmärkt förpackning inom de kommande månaderna. Nu kan du som användare av tappningskatetrar lättare välja en miljömärkt kateter.

LoFric Elle Customer box med Svanen logga

Läs mer om hållbarhet på Wellspect

Läs mer om Svanen