6 tips för att hantera TAI över julhelgen

Publicerad av Gunilla Olsson, den 8 december 2022 08:00:00 CET

Jul- och nyårshelgen är en härlig tid på året men den kan lätt göra att du tappar kontrollen om du hanterar din tarmtömning med transanal irrigering (TAI). Familjemiddagar och lite extra festlig mat och dryck kan göra det svårt att hålla fast vid sina rutiner, så vi har samlat några tips som kan hjälpa dig klara av helgerna.

Läs mer

Ämne: transanal irrigering

Stort tack till alla våra sjuksköterskor på Internationella Sjuksköterskedagen

Publicerad av Gunilla Olsson, den 12 maj 2021 09:00:00 CEST

Trots utmaningarna vi möter på grund av pandemin - världen runt har Wellspect, våra samarbetspartners och distributörer lyckats upprätthålla leveranserna av våra produkter för att kunna fortsätta hjälpa våra användare. Sjuksköterskor har spelat en avgörande roll i det arbetet. Vi har pratat med Sallyanne Haigh, sjuksköterska i supportteamet på Wellspect UK.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), transanal irrigering, COVID19

Att leva med transanal irrigering

Publicerad av Anna Mars, den 30 juli 2019 11:40:00 CEST

Vi har tagit fram en guide för att hjälpa dig som har blivit ordinerad Navina Systems och behandlingsmetoden transanal irrigering (TAI) för dina tarmtömningsproblem. För att göra en så givande guide som möjligt har vi samlat in tips och kunskap från både sjukvårdspersonal och forskare samt pratat med många användare om deras erfarenheter.

Läs mer

Ämne: tarmproblem, transanal irrigering

Broschyr för dig som har MS med fokus på urinvägar och tarm

Publicerad av Anna Mars, den 11 december 2018 14:15:00 CET

Nu är den uppdaterade MS broschyren klar och finns tillgänglig att ladda ned på vår hemsida. Nytt i denna version är att den fokuserar både på urinvägs- och tarmproblematik i samband med multipel skleros (MS). Centrala nervsystemet som är påverkat vid MS, kontrollerar både urinvägarna och tarmfunktionen och många människor med MS lider av både besvär från urinblåsan och från tarmen.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), transanal irrigering

Nu finns Navina Systems för både dig som är vuxen och barn

Publicerad av Anna Mars, den 20 juni 2018 14:03:00 CEST

Vi har nu glädjen att kunna hjälpa ännu fler brukare till en bättre tarmtömningsrutin. Navina Smart och Navina Classic finns nu med ett än bredare tillbehörssortiment. 

Läs mer

Ämne: transanal irrigering, barn och tarmproblem