Vill du beställa ett kostnadsfritt resekit att ta med på ditt nästa äventyr?

Publicerad av Wellspect HealthCare, den 10 maj 2022 09:00:00 CEST

Att använda kateter är inget hinder för att resa, det man bör tänka på att säkerställa en god handhygien oavsett var i världen man är. Därför har vi tagit fram ett resekit packat med smarta tillbehör som gör att du kan fokusera på upplevelsen.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK), livskvalité

Reser du med katetrar i bagaget?

Publicerad av Gunilla Olsson, den 8 april 2022 09:00:00 CEST

Kön till flygplatsens säkerhetskontroll ringlar sig lång, och allt man vill är att ta sig till andra sidan för att inhandla en pocketbok eller smörgås innan avgång men säkerhetspersonalen ser minst sagt frågande ut när de ser de avlånga plastförpackningarna i ditt handbagage.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK), livskvalité

Se till att du kan njuta av sommaren

Publicerad av Anna Mars, den 20 juni 2019 12:39:00 CEST

Sommaren är snart här, och många planerar en resa under semestern. Oavsett om du väljer att semestra i ett pittoreskt torp i Sverige, åka på en klassisk charter eller är ute efter en mer äventyrlig och aktiv semester kan du tryggt sköta blåstömningen med hjälp av Ren Intermittent Kateterisering (RIK). Vi samlat några goda råd så att du kan förbereda dig och slipper ägna dig åt problemlösning under semestern.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)

Patientkortet för dig som använder LoFric

Publicerad av Anna Mars, den 29 maj 2019 10:54:00 CEST

Kortet informerar om att du behöver katetrar för att tömma din urinblåsa och kan vara en hjälp för dig vid sjukvårdsbesök men även som en tulldeklaration vid flygresa, då kortet informerar om att bagaget innehåller LoFric katetrar förskrivna av läkare eller sjuksköterska.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)

LoFric Hydro-Kit: Det kompletta katetersetet

Publicerad av Anna Mars, den 20 juni 2018 14:03:00 CEST

RIK:ar du dig och ska ut och resa i sommar? Oavsett om du reser utomlands eller stannar i Sverige kan LoFric Hydro-Kit vara det perfekta alternativet för dig.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)