Stort tack till alla våra sjuksköterskor på Internationella Sjuksköterskedagen

Publicerad av Gunilla Olsson, den 12 maj 2021 09:00:00 CEST

Trots utmaningarna vi möter på grund av pandemin - världen runt har Wellspect, våra samarbetspartners och distributörer lyckats upprätthålla leveranserna av våra produkter för att kunna fortsätta hjälpa våra användare. Sjuksköterskor har spelat en avgörande roll i det arbetet. Vi har pratat med Sallyanne Haigh, sjuksköterska i supportteamet på Wellspect UK.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), transanal irrigering, COVID19

Användarguide för RIK nu som e-bok

Publicerad av Anna Mars, den 23 juli 2020 09:00:00 CEST

Sedan många år tillbaka har våra användarguider för Ren Intermittent Kateterisering (RIK) varit till stor hjälp för alla som ska starta RIK med LoFric. Användarguiderna har hittills endast funnits i tryckt broschyrformat men nu gör de premiär i digital kostym som e-bok.

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), Tips och tricks, e-Bok, Användarguide

En revolution i dina händer

Publicerad av Gunilla Olsson, den 2 december 2019 12:37:21 CET

Tandkrämstub, ving-öppning och spiralränder. Det var många kreativa idéer som kom fram men valdes bort under utvecklingen av vår helt nya kvinnliga kateter. Men en av dem överträffade alla - och den har finslipats till perfektion. Det här är berättelsen om LoFric Elle!

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK)

Se till att du kan njuta av sommaren

Publicerad av Anna Mars, den 20 juni 2019 12:39:00 CEST

Sommaren är snart här, och många planerar en resa under semestern. Oavsett om du väljer att semestra i ett pittoreskt torp i Sverige, åka på en klassisk charter eller är ute efter en mer äventyrlig och aktiv semester kan du tryggt sköta blåstömningen med hjälp av Ren Intermittent Kateterisering (RIK). Vi samlat några goda råd så att du kan förbereda dig och slipper ägna dig åt problemlösning under semestern.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)

Patientkortet för dig som använder LoFric

Publicerad av Anna Mars, den 29 maj 2019 10:54:00 CEST

Kortet informerar om att du behöver katetrar för att tömma din urinblåsa och kan vara en hjälp för dig vid sjukvårdsbesök men även som en tulldeklaration vid flygresa, då kortet informerar om att bagaget innehåller LoFric katetrar förskrivna av läkare eller sjuksköterska.

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)