Smart data för bättre resultat i TAI

Publicerad av Anna Mars, den 28 november 2018 14:13:00 CET

Hitta mig på:

Vi är stolta över att presentera Navina Smart Data – en helt ny databas som bygger på kontinuerligt ökande irrigeringsdata. Denna unika informationskälla ökar kunskapen kring transanal irrigering (TAI) för att ge ett bättre resultat av terapin.

wellspect-navina-smart-data-woman

För att ta reda på vad Navina™ Smart Data är och hur det kan användas, pratade vi med projektledare Anna Malmborg.

Vad är Navina Smart Data?
- Fram tills nu, har det inte funnits någon användarbaserad data för TAI. Tidigare data bygger på uppskattade vattenvolymer och storlekar på kateterballonger. Med Navina Smart, det elektroniska alternativet för TAI, är det möjligt att bygga en databas med exakta och anonymiserad irrigeringsdata. Denna objektiva data kan kombineras med användarens subjektiva, och också anonymiserade betygssättningar av sina irrigeringar. Tillsammans ökar denna information kunskapen om TAI och allra viktigast – det kan förbättra resultatet. 

 

 

Många människor är nöjda med sitt manuella irrigeringssystem, varför förespråkar du en elektronisk enhet?
- Vi vet att nyckeln till framgång med TAI är personliga inställningar och uppföljning. Med en elektronisk enhet kan du använda dina personliga inställningar och få kontroll över proceduren.

Hur skiljer sig den elektroniska enheten från en manuell enhet?
- När du har hittat dina inställningar kommer mängden vatten och luft att vara samma varje gång, och de är lätta att ändra om det behövs. Du kan använda Navina Smart appen för att följa dina framsteg men har också möjligheten att dela data med din läkare eller sjuksköterska för att få hjälp att skräddarsy behandlingen efter dina specifika behov.

Hur fungerar det?
- Varje gång du synkroniserar din Navina Smartenhet och Navina Smart app via Bluetooth™, överförs all irrigationsdata till appen. Därefter kan du betygsätta din senaste irrigering genom att svara på ett antal frågor. Detta ger en fullständig bild över din terapi, status och dina framsteg.

Hur kan datan användas?
- Med hjälp av Navina Smart appen kan du välja att skicka dina irrigeringsdata till din läkare eller sjuksköterska som då kan följa upp dina framsteg och vid behov göra relevanta ändringar. Genom att använda appen bidrar du också till att öka kunskapen kring TAI. All data är anonymiserad och är omöjlig att spåra. Denna anonyma data ger värdefull kunskap för att optimera TAI terapin i framtiden.

Är min data säker?
- All data är anonymiserad och ingen information om enskilda användare finns i systemet.

Vem är datan till för?
- Navina Smart Data är tillgänglig för förskrivare av Navina Systems, men både brukare och sjukvårdspersonal kan bidra till databasen genom att använda och instruera appen.

Logga in / Registrera dig

Vilken typ av data finns tillgänglig?
- Du kan filtrera på olika indikatorer, t.ex. ålder, kön, vattenvolymer, ballongstorlek, irrigationsfrekvens och nöjdhet över tid – detta är värdefull information när du gör inställningar eller finjusterar behandlingsplaner.

Vad är din förhoppning för framtiden?
- Vi vill erbjuda den bästa lösningen för TAI för patienter över hela världen. Navina Smart Data är en värdefull kunskapskälla för att lära mer om terapin, men visar också på vilka områden vetenskapliga studier kan göras i framtiden och för att inte tala om att vi tillsammans främjar kontinensvården.

Läs mer om Navina Smart

Ämne: navina smart data