LoFric Elle vinner Red Dot för utmärkt designkvalitet

Publicerad av Gunilla Olsson, den 27 augusti 2020 09:00:00 CEST

Red Dot-Juryn har gjort sitt val: LoFric Elle blev vinnare av Red Dot Award: Produktdesign 2020. Det betyder att Wellspect är en av vinnarna i världens mest kända designtävling.

wellspect-Blog Post Banner Red Dot Award 2020-U

Världens första hydrofila tappningskateter med ett L-format handtag

LoFric Elle är designad för att erbjuda kvinnor en hygienisk, smidig och diskret hydrofil tappningskateter, som är klar att användas direkt. Det unika ergonomiska handtaget möjliggör en mer upprätt position när man sitter på toaletten och därmed förbättrad kontroll under kateteriseringen. Behållaren blir ett handtag när den ansluts till katetern. Det är ett helt nytt sätt att kateterisera, som är enkelt att lära sig och utföra.

“Wellspect har inte bara fokus på att designa diskreta produkter - vi erbjuder smart och användarvänlig design som gör en verklig skillnad för både användare och sjukvårdspersonal” säger Susanne Lindholm, Global Product Manager för LoFric Elle. Under hela produktutvecklingsprocessen, hela vägen fram till färdig produkt, har vi samarbetat med mer än 100 användare och sjukvårdspersonal och utvärderat både funktion och design. Projektteamet har bestått av många kvinnor. "Uppenbarligen är det lättare att förstå en kvinnlig användare om du själv är kvinna. Vi har till och med spenderat en hel del tid på en toalettstol för att diskutera och utvärdera sittställningar och hantering av katetern" avslutar Susanne.

Noggrann utvärdering av de tävlande produkterna

Red Dot Award: Produktdesign, ger designers och tillverkare från hela världen en plattform för att få sina produkter bedömda. 2020 deltog designers och företag från 60 länder i tävlingen, med 6500 produkter. En internationell jury som består av erfarna experter inom olika områden har i hela 65 år samlats för att välja ut årets bästa design. Bedömningsprocessen tar flera dagar och är baserat på två viktiga kriterier: Jurymedlemmarna testar alla bidragen för att bedöma inte bara estetiken utan även materialen som används, nivån på hantverket, ytstruktur, ergonomi och funktionalitet. Efter intensiva diskussioner, fattar de sitt beslut om designkvalitén på produkterna. I enlighet med mottot "Att söka god design och innovation", kan enbart den bästa designen vinna utmärkelsen.

Klicka här för att beställa produktprover på LoFric Elle

Ämne: Wellspect, Lofric Elle, Red Dot Award 2020