En ny revolution inom ren intermittent kateterisering

Publicerad av Gunilla Olsson, den 22 april 2021 09:00:00 CEST

När den introducerades 1983, var LoFric världens första hydrofila tappningskateter för ren intermittent kateterisering. På den tiden var det en revolution, eftersom den ersatte både mindre effektiva katetrar och gel och gjorde kateterisering säkrare, enklare och mer skonsamt.


Nu introducerar vi återigen en revolutionerande nyhet inom ren intermittent kateterisering - den här gången för kvinnor. Nya LoFric Elle är världens första tappningskateter med L-format handtag. Vi har tagit fasta på skillnaderna i kroppsform mellan män och kvinnor och med hjälp av handtaget kan vi möta de utmaningar som särskilt kvinnor ställs inför vid kateterisering.

Under utvecklingsprocessen av den här innovationen har vi på Wellspect träffat hundratals användare och erfaren vårdpersonal. Deras värdefulla och mycket uppskattade synpunkter har hjälpt oss att nå målet att göra en verklig skillnad för våra användare - den här gången med LoFric Elle.

På Wellspect kompromissar vi aldrig med våra användares hälsa. Vi vet vad som är viktigt för våra kvinnliga användare och att diskretion och en tilltalande design betyder mycket, men vi fokuserar också på användarvänlig design och funktion. Vi har till och med fått två designpriser för LoFric Elle: “iF Design Award 2020" för produkt, i kategorin medicin/hälsa och "Red Dot Award" i kategorin produkt/hälsovård.

LoFric Elle är den nya generationen LoFric tappningskatetrar för kvinnor med vårt patenterade ytskikt Urotonic™ Surface Technology, med alla fördelar som kommer med den välkända LoFric-kvalitén. Den gör det enkelt att både lära ut och lära sig ren intermittent kateterisering, och gör det möjligt för fler kvinnor att använda sig av självkateterisering för bättre självkänsla, frihet och kontroll.

Det är helt enkelt en LoFric för kvinnor med L-format handtag för ökad självständighet.

Klicka här för att beställa produktprover på LoFric Elle

Ämne: kvinnors hälsa, Lofric Elle, blåsdysfunktion