Kvinnlig hälsa i fokus på höstens Wellspect Scholar möte för yrkesverksamma inom kvinnosjukvården

Publicerad av Gunilla Olsson, den 30 oktober 2019 15:19:16 CET

17 oktober bjöd Wellspect in till en utbildningseftermiddag med tema kvinnlig hälsa. Under mötets gång hade vi också nöjet att presentera vår nya familjemedlem LoFric Elle – världens första hydrofila tappningskateter med L-format handtag, utvecklad för kvinnor av kvinnor.


Läs mer

Ämne: Wellspect, kvinnors hälsa

Ett toalettkort för dig som inte kan vänta

Publicerad av Anna Dulén, den 21 oktober 2019 11:21:00 CEST

Problem med urinblåsan eller tarmen syns inte utanpå. Därför kan det kännas både pinsamt och rentav jobbigt att berätta om för en främling, särskilt om urinblåsan eller tarmen signalerar att det är dags att ta sig till en toalett – nu! Mer ofta än sällan är kön till offentliga toaletter alldeles för lång för att våga vänta ut så därför presenterar vi Toalettkortet som en snabb hjälp när du behöver omgående tillgång till första bästa toalett.

Läs mer

Välkommen till frukostseminarium om framtidens kompetens

Publicerad av Anna Dulén, den 18 oktober 2019 10:37:03 CEST

Som stolt partner och sponsor bjuder Wellspect in dig att få en glimt in i framtiden inom MedTech. Låt dig inspireras av GoCo Health Innovation City, det nya klustret för hälsoinnovation som växer fram i hjärtat av Åbro-området i Mölndal på Västkusten.


Läs mer

Ämne: GoCo Health Innovation City, medtech

Upplev vår nya innovation, som presenterades på ICS 2019 i Göteborg

Publicerad av Gunilla Olsson, den 3 september 2019 12:01:00 CEST

På "The 49th Annual Meeting of the International Continence Society" presenterade vi vår senaste spännande lösning. Som en del av vårt tvärdisciplinära program anordnade vi också ett symposium med två specialister, helt i linje med vårt initiativ "Advancing Continence Care Together".

Läs mer

Ämne: International Continence Society (ICS), Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS), tarmdysfunktion

Nytt på webben om Parkinsons sjukdom

Publicerad av Anna Dulén, den 12 augusti 2019 10:56:00 CEST

För personer med neurologiska sjukdomar som Multipel Skleros (MS), ryggmärgsskada (RMS) eller Parkinsons sjukdom är påverkan på urinblåsan och tarmen stor och något som, för de flesta, försämrar livskvalitén drastiskt. I många fall samexisterar symtomen från urinblåsa och tarm, sida vid sida och interagerar. Det är dags att skaffa en mer holistisk syn på problemen - för patienternas skull.

Läs mer

Ämne: urinblåsan och tarmens interaktion, Parkinsons sjukdom, livskvalité