Upplev vår senaste innovation på ICS 2019 i Göteborg

Publicerad av Gunilla Olsson, den 3 september 2019 12:01:00 CEST

Bli bland de första som får veta - besök oss i Monter 04 när vi presenterar vår nya spännande lösning på "The 49th Annual Meeting of the International Continence Society". Som en del av vårt tvärdisciplinära program kommer vi också att anordna ett symposium, som en del av vårt program "Advancing Continence Care Together".

Läs mer

Ämne: International Continence Society (ICS), Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS), tarmdysfunktion

Nytt på webben om Parkinsons sjukdom

Publicerad av Anna Dulén, den 12 augusti 2019 10:56:00 CEST

För personer med neurologiska sjukdomar som Multipel Skleros (MS), ryggmärgsskada (RMS) eller Parkinsons sjukdom är påverkan på urinblåsan och tarmen stor och något som, för de flesta, försämrar livskvalitén drastiskt. I många fall samexisterar symtomen från urinblåsa och tarm, sida vid sida och interagerar. Det är dags att skaffa en mer holistisk syn på problemen - för patienternas skull.

Läs mer

Ämne: urinblåsan och tarmens interaktion, Parkinsons sjukdom, livskvalité

Att leva med transanal irrigering

Publicerad av Anna Dulén, den 30 juli 2019 11:40:00 CEST

Vi har tagit fram en guide för att hjälpa dig som har blivit ordinerad Navina Systems och behandlingsmetoden transanal irrigering (TAI) för dina tarmtömningsproblem. För att göra en så givande guide som möjligt har vi samlat in tips och kunskap från både sjukvårdspersonal och forskare samt pratat med många användare om deras erfarenheter.

Läs mer

Ämne: TAI, tarmproblem, transanal irrigering

Se till att du kan njuta av sommaren

Publicerad av Anna Dulén, den 20 juni 2019 12:39:00 CEST

Sommaren är snart här, och många planerar en resa under semestern. Oavsett om du väljer att semestra i ett pittoreskt torp i Sverige, åka på en klassisk charter eller är ute efter en mer äventyrlig och aktiv semester kan du tryggt sköta blåstömningen med hjälp av Ren Intermittent Kateterisering (RIK). Vi samlat några goda råd så att du kan förbereda dig och slipper ägna dig åt problemlösning under semestern.

Läs mer

Ämne: resa, Ren Intermittent Kateterisering

Fokus på bäckenbottenområdet vid årets Arctic Pelvic Floor Meeting

Publicerad av Anna Dulén, den 11 juni 2019 11:32:00 CEST

För femte gången i ordningen gick det Arctic Pelvic Floor Meeting av stapeln, denna gång i natursköna Tromsø i Norge, 35 mil norr om polcirkeln, och självklart fanns Wellspect på plats!

Läs mer

Ämne: arctic pelvic floor meeting