Hur Transanal Irrigering hjälper mig leva mitt liv

Publicerad av Gunilla Olsson, den 7 maj 2020 09:33:00 CEST

Del 3 i en serie av 3 bloggposter där vi diskuterar hur Transanal Irrigering (TAI) kan hjälpa människor med tarmdysfunktion.

fbd-sarah-3

“Transanal irrigering tömmer tarmen helt och har även lindrat min IBS. Det har också hjälpt mig att reglera min blodsockernivå (jag har diabetes) vilket var en positiv överraskning. Jag känner mig säkrare när jag går ut. Jag behöver inte tiga och lida längre.

Många lider av inkontinensproblem och det borde inte vara något som göms undan och får en att må dåligt. TAI låter mig förbli självständig och det är det absolut viktigaste för mig.”

–Sarah

Att lida av tarmdysfunktion påverkar ditt liv - på jobbet, hemma och när du är med familj och vänner. TAI hjälper människor att hantera de utmaningar som annars hade begränsat deras vardag.

TAI brukar bli en lyckad terapi för patienter med tarmdysfunktion. 86% av patienterna väljer att fortsätta med TAI efter 8 månader1, för de tycker att TAI hjälper. TAI kan börja användas redan i ett tidigt skede och kan bli den lösning som till slut ger dem ett normalt liv tillbaka.

När människor får självförtroende nog att lita på sin kropp, kan de göra upp planer och våga vara spontana. Alla har rätt till den sortens frihet och att kunna leva sitt liv precis som de vill.

Lär dig mer om TAI


  1. Ref: Sigvardsson et al., ADHERENCE TO TRANSANAL IRRIGATION BY NAVINA SYSTEMS, Neurourology and Urodynamics 2018 

Ämne: transanal irrigering, tarmdysfunktion