Hur packar man smartast sina katetrar till semestern?

Publicerad av Serena Green, den 8 juli 2022 08:00:00 CEST

Nu är det snart dags för semester! Du har dammat av resväskan, upptäckt att din baddräkt på något oförklarligt vis har krympt när den legat i en låda i 12 månader och dina katetrar från Wellspect har precis kommit, klara att packas!

AID0055113-CID55118

Det här är den andra i en serie av bloggar skrivna av den passionerade resenären och Wellspect-ambassadören Serena Green. Läs den första här

Vid det här laget är jag uppe i varv! Min nedräkning till semestern har börjat. Min man är klar med sin ENDA uppgift innan vi åker - att skaffa valuta (det är det enda jag kan anförtro åt honom!) och nästa steg är att packa. Återigen, det uppdraget hanteras enbart av undertecknad. Det har hänt att min man har dykt upp på resmålet för en 2-veckors semester med 2 par badbyxor, 3 t-shirts och taxfree-varor för 4 veckor. Därför är det numera jag som packar för 3 - mig själv, min man och min blåsa.

Min blåsa har en egen väska när vi reser. Jag har en atonisk blåsa och kan inte tömma blåsan på "det gamla vanliga sättet", så när jag är hemma i England självkateteriserar jag 4 eller 5 gånger varje dag. Jag vet inte hur det brukar vara för dig men min blåsa känner absolut av när det är semester och blir extra pigg! Annan temperatur, nya aktiviteter och ändrade rutiner betyder att jag kissar mer än vanligt. Därför räknar jag med att behöva tömma blåsan 6 gånger om dagen och räknar ut hur många katetrar jag kommer att behöva baserat på det.

Undvik kateterpanik med planering i tid

Min längsta semester har varit 4 månader, så då behövde jag ta med 23 lådor med katetrar och några extra för säkerhets skull. Det tog nästan 6 veckor att få svar från alla flygbolag som vi skulle åka med för att få ta med extra bagage utan kostnad, med hjälp av ett intyg från min läkare. Genom att packa redan en månad innan avresan kunde jag rent praktiskt kolla att vikten på min väska med medicinska hjälpmedel stämde med informationen i brevet från min läkare och att jag fick med att jag behövde. Både flygbolag och läkarmottagningar jobbar i sin egen takt, så om du packar tidigt undviker du panik i sista minuten.

Min kateterväska åkte ensam till Las Vegas, men vann inget!

De flesta av mina katetrar, våtservetter och avfallspåsar packar jag alltid i min väska för medicinska hjälpmedel. På långresor åker den i lastrummet på flyget. Även om jag själv aldrig har klivit ut på 10 000 meters höjd för att kolla temperaturen har jag hört att det är rätt kallt. När jag började resa kontaktade jag några flygbolag för att fråga om temperaturen i lastrummet, eftersom jag var orolig för att mina katetrar skulle bli för kalla. Men det visade sig att väskan reser med stil, i den uppvärmda delen av planet.

Ta med reservkatetrar när du reser

Jag tar alltid med mig en eller två extra lådor med katetrar, även om det bara är en 7-dagars semester, i handbagaget. Det är ett trick jag har lärt mig från några mindre bra blås-upplevelser:

  • Du vet aldrig när din kateterväska bestämmer sig för att åka på semester utan dig och landar i Las Vegas, när du är i San Fransisco.
  • Du kan inte stoppa en orkan i Karibien som gör att du fastnar på Barbados 4 dagar extra (yippee!)
  • Och du vill absolut inte tacka nej när du blir erbjuden att förlänga din kryssning med 2 veckor till ett kanonpris!

Allt detta har hänt mig. Tråkigt nog var jag inte förberedd och hade inte tillräckligt med katetrar för det sistnämna, så jag gick miste om två veckor till på en lyxkryssning. Det lärde mig ett och annat!

Skilj dig från mängden med din kateterväska

När min väska åkte ensam till Las Vegas behövde jag beskriva den för personalen på bagagehanteringen i San Fransicso. "Den är svart". Hmmmm, du ser nog problemet här. Sedan dess har jag alltid sett till att min väska syns! Band, klistermärken eller bagagetaggar - allt gör det enklare.

AID0055152

Jag fick tillbaka min svarta väska, enbart för det visade sig att den trots allt inte hade åkt till ett kasino i Las Vegas utan mig. Den hade bara blivit kvar på bagagevagnen och dök upp på fel rullband. På den resan hade jag 2 extra lådor med katetrar i handbagaget, så medan jakten på min väska pågick höll jag mig överraskande lugn.

När du packar dina katetrar, våtservetter, avfallspåsar och allt annat du kan behöva under resan så tidigt som möjligt, slipper du få panik i sista minuten! Packa smart! Dela upp dina kateterlådor så att du klarar dig tills bagageproblemet är löst, om din väska åker norrut medan du åker söderut.

Jag är helt säker på att din blåsa kommer att gilla att du planerar och att ni får en toppensemester tillsammans!

Om du planerar att resa utomlands kan vårt Reseintyg göra det lite enklare. Beställ ditt här:

Ladda hem reseintyg

Vill du läsa fler resebloggar av Serena? Prenumerera på vår blogg och få fler tips och tricks från Serena och andra användare av våra produkter!

Prenumerera på Wellspect Blogg

Notera att sjukvårdsystemen i olika länder skiljer sig åt och att servicen till användare av våra produkter kan variera beroende på land.

 

Ämne: LoFric, Resa med katetrar