Hantera motgångar… med ett leende

Publicerad av Anna Dulén, den 29 augusti 2019 12:24:08 CEST

Hitta mig på:

När vi skriver den här bloggen får vi höra fantastiska berättelser, från fantastiska människor. Men bakom deras framgångar döljer sig historier om behov av stöd, några bakslag och en del tur som har spelat en avgörande roll i deras möjligheter att få en fullgod livskvalitet. I den här dokumentären berättar Kissinger sin historia.

wellspect-kissingers-historia-del-1-1

"Vi kom till Gardemoen, Norge den 15:e december. Vi hade inga vinterkläder och vi var övertygade om att snön utanför var vit sand."

Från Sudan till Norge, via Egypten - Kissinger Deng har hunnit med en hel del, och han har hela tiden fullt upp med jobbet som patientstödjare på Sunnaas Sjukhus och som spelare i Norska kälkhockeylandslaget. Han är en sann inspiratör men har behövt förlita sig på sin inre styrka under jobbiga perioder, som började med ryggmärgsskadan han fick som sextonåring och som gjorde honom förlamad.

Men var skall vi börja Kissingers berättelse? När han kom till Norge från Egypten för första gången tillsammans med sin familj via ett FN-program?

Eller när Kissinger är nio år och flyr konflikter och krig i Sudan? Eller när han tog en bronsmedalj i Paralympics i Vancouver 2010?

I den här filmen berättar Kissinger om sin resa.