Gå på toaletten på 10 000 meters höjd – en utmaning för Michael

Publicerad av Anna Mars, den 28 januari 2021 09:00:00 CET

Hitta mig på:

Efter att han ådragit sig en ryggmärgsskada vid en dykolycka var Michael Kerr tvungen att hitta nya sätt att hantera sin urinblåsa. Med tanke på hans pågående internationella idrottskarriär behövde lösningen vara flexibel och lätt att ta med sig på alla resor över hela jordklotet.

Jag har provat ett antal olika katetrar och hittat den som funkar för mig. Den är lätt att använda, vikbar och diskret. Jag kan lägga den i en väska under min stol och behöver inte oroa mig för att ha tillgång till vatten för aktivering – det finns redan i förpackningen. Man klämmer bara till den, öppnar och använder den – och ingen behöver veta vad eller hur jag gör för att gå på toaletten.

Michael har rest över hela världen på grund av sin idrottskarriär och långdistansflygningar kan vara stökiga när han behöver gå på toaletten.

Det är inte jättelätt att gå på toaletten på ett flygplan, men det går faktiskt att sköta diskret från din plats om du använder en kitprodukt där allt du behöver för att gå på toaletten redan finns inkluderat i produkten. Allt du behöver är en hyfsat diskret plats där du kan tömma dig från din stol. Ett allt-i-ett kit är helt avgörande!

Så, hur ser Michaels liv ut efter skadan då?

När jag skrevs ut från ryggmärgsskadeavdelningen så började jag spela rullstolsrugby och älskade det från första stund. Jag ägnade mitt liv åt det i 17 år – reste runt jorden och spelade, tävlade i paralympics… Det blev min karriär och mitt heltidsjobb. Det betydde allt för mig och gav mig något att fokusera på när jag behövde det. Det hjälper mig att hålla mig i form men det är väldigt bra ur en social aspekt också – man får massor av vänner. Jag spelade med eller emot olika människor för 17-18 år sedan, som jag fortfarande har kontakt med idag – de kommer vara mina vänner livet ut. Rugbyn gjorde mig till den jag är idag.

För att lära dig mer om Ren Intermittent Kateterisering (RIK) och ryggmärgskada, ladda gärna ner vår användarguide här:

Ladda ned ryggmärgsskadebroschyren för mänMissade du första två delarna av Michaels berättelse? Du hittar dom här:

Michael Kerr del 1: Ett dyk i en grund pool ändrade hans liv

Michael Kerr del 2: Färre infektioner och mer frihet

Ämne: resa, ryggmärgskada, urinblåsan och tarmens interaktion