Har du koll på dina skedar?

Publicerad av Anna Westberg, den 28 december 2017 16:32:00 CET

Visserligen är det torsdag idag och enligt svensk tradition därmed dags att servera ärtsoppa, men det är en annan slags skedar som vi talar om nu. Skedar som metafor för den mängd energi vi har tillgång till. Skedar som blankputsade och fina skiner som silver, men som kan slitas ut och bli oanvändbara – om man inte är lite förutseende och planerar sin tid. Vill du veta mer om The Spoon Theory?

Läs mer

Ämne: hälsa

Med passion för – mode!

Publicerad av Anna Westberg, den 21 december 2017 16:05:00 CET

Möt den unga designern som gjort succé i modevärlden med sina dekonstruerade jeans. Genom att ifrågasätta vår uppfattning om vad jeans är och hur de bör användas, har hon rönt uppmärksamhet inte bara här hemma i Sverige utan även utomlands. Louise Linderoth är modedesignern som när hon fick överge kryckorna för rullstolen, frågade sig: till vilken grad är vi våra ben?

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, passion för...

Allt du behöver veta när du reser med katetrar

Publicerad av Helene Klasson, den 14 december 2017 16:02:00 CET

Julen är snart här och människor över hela världen kommer att resa iväg för att få vara med sina nära och kära. Flygplatser och tågstationer kommer att vara fullproppade med folk och resenärer överallt kommer att ställa samma frågor: kommer jag i tid? Var är biljetterna och passet? Drog jag ur sladden till strykjärnet?

Läs mer

Ämne: resa, ren intermittent kateterisering (RIK)

Connie och det goda livet

Publicerad av Anna Westberg, den 7 december 2017 16:03:00 CET

Det finns lösningar på det mesta, men sällan en enda lösning som fungerar för alla. Vi är alla olika med olika förutsättningar och behov – därför får man ibland söka lite mer efter en lösning som passar bäst just för en själv. Connie hör till dem som efter en tumöroperation i ryggen fick stora besvär med tarmen, men som till slut fann den metod som gjorde att hon äntligen fick tillbaka det goda livet.

Läs mer

Ämne: tarmproblem, transanal irrigering, Navina