Att åldras med ryggmärgsskada

Publicerad av Anna Westberg, den 30 november 2017 16:05:00 CET

Kan man leva ett gott liv med långvarig ryggmärgsskada när man blir äldre? Ja, det visar ny forskning vid Lunds Universitet. Det är inte graden av skada som avgör hur situationen upplevs, snarare känslan av att leva i ett sammanhang. Här spelar en partner och ett jobb stor roll.

Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada

Fem viktiga punkter för män

Publicerad av Anna Westberg, den 23 november 2017 16:00:00 CET

Det är november, männens månad och därför kallad movember. Det är nu Mustaschkampen pågår för att uppmärksamma de sjukdomar som bara män kan få, framför allt prostatacancer som är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Icke att sammanblanda med förstorad prostata som är en annan diagnos som män kan få. I veckans bloggpost får du träffa professor Ralph Peeker som förklarar skillnaderna mellan dessa två sjukdomar. Men först några viktiga hälsotips till alla män! 

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), prostatacancer

Sitt inte vackert – sitt rätt!

Publicerad av Anna Westberg, den 16 november 2017 16:01:00 CET

På söndag är det den internationella toalettdagen, instiftad av FN för att uppmärksamma den sanitära kris som på många håll råder i världen. Detta är något vi i Sverige är förskonade från — men vi skulle kunna förbättra våra toalettvanor! Till exempel sitter vi ofta på lite för höga toalettstolar vilket försvårar tömningen, tar oss inte ordentligt med tid, med mera. Här nedan får du konkreta tips och råd som kanske kan underlätta ditt nästa besök på toaletten.

Läs mer

Ämne: internationella toalettdagen

Tänk lite extra på far

Publicerad av Anna Westberg, den 9 november 2017 15:48:00 CET

På söndag är det Fars dag. Skänk då en tanke inte bara till din egen far utan till alla fäder, bröder, söner... De lever lite farligt och har en högre dödlighet i nästan alla sjukdomar. Varför? Därför att "en riktig man" söker inte hjälp från andra. Och gör han det har han ofta gått för länge med symptomen.

Läs mer

Ämne: förstorad prostata (BPH), hälsa, prostatacancer

En terapi utan bieffekter

Publicerad av Anna Westberg, den 2 november 2017 16:12:00 CET

Man brukar säga att magen regerar världen. Vilket alla som haft krånglande mage kan intyga är ack, så sant. Men Erik har till slut funnit en metod som får magen att fungera utan krångel, varje dag och utan bieffekter.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada, tarmproblem