5 skäl att prova transanal irrigering (TAI) på barn med tarmdysfunktion

Publicerad av Helene Klasson, den 24 augusti 2017 15:05:00 CEST

När ett barn har tarmproblem påverkar det ofta hela familjen. Många kämpar alldeles för länge med dieter och läkemedel utan tillfredställande resultat. Men det finns andra lösningar!

Läs mer

Ämne: transanal irrigering

Ett användarperspektiv på TAI: Bristen på kunskap bland sjukvårdspersonal medför onödigt lidande

Publicerad av Helene Klasson, den 17 augusti 2017 15:35:00 CEST

Vår användarpanel TellUs ger oss mycket användbar information. Till exempel att 82% av ryggmärgsskadade har problem med tarmen. Men att det fortfarande är förknippat med stigma. Endast 29% av panelens medlemmar har blivit tillfrågade om deras tarmregim av sjukvårdspersonal, medan 68% skulle vilja att de ställde frågan… Ibland är kunskapen låg och ibland är det bara svårt att komma över att det känns genant.

Vår gästbloggare Kent Revedal har sin ståndpunkt fullständigt klar i detta ämne – och här är en direkt uppmaning till all sjukvårdspersonal!

Läs mer

Ämne: transanal irrigering

Nyckeln för att lyckas med tarmterapi för barn

Publicerad av Helene Klasson, den 2 augusti 2017 15:29:00 CEST

Tarmbesvär är inte ett lätt ämne att tala om. Många barn med tarmdysfunktioner och deras familjer lider i tysthet, ofta i desperat behov av hjälp. En av de sjuksköterskor som ger det lilla extra för att stötta dessa familjer är Christeen Smith från Edinburgh, Skottland.

Läs mer

Ämne: transanal irrigering, barn