”Ett under att du ser mig”

Publicerad av Anna Westberg, den 31 maj 2017 15:05:00 CEST

Risken att bli ett med sin diagnos är stor om du är funktionshindrad. I andras ögon är du tjejen i rullstol, mannen på kryckor, hon med MS och han som har Spina Bifida. Men det är ju egentligen bara en enda sida av väldigt många fler som en människa består av.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, multipel skleros (MS)

5 argument för Trans Anal Irrigation (TAI)

Publicerad av Kent Revedal, den 25 maj 2017 16:05:00 CEST

När en sjuksköterska visade mig ett TAI-system första gången var jag säker på att det inte var något för mig. Det bestod av vatten, tuber, katetrar och en pump. Jag kunde föreställa mig hur kladdigt det skulle kunna vara, och äckligt. Brunt vatten, ständig skötsel, ständig irritation… Nej tack.

 

Läs mer

Ämne: transanal irrigering

Ta det lugnt – ta TAI!

Publicerad av Kent Revedal, den 18 maj 2017 17:05:00 CEST

Att hamna i skiten! Det är ett uttryck som många av oss använder när livet ställer oss inför oväntade och oönskade situationer. Men för vissa av oss är att ”hamna i skiten” verklighet, bokstavligt talat… Om du inte kan förhindra det.

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, transanal irrigering

På jakt efter en fungerande tarmterapi

Publicerad av Helene Klasson, den 11 maj 2017 09:05:00 CEST

“En MC-olycka. En bil försökte göra en U-sväng på en bro, bara några meter framför mig. Kollisionen var oundviklig och resultatet blev en ryggmärgsskada. Två veckor senare befinner jag mig i en säng på sjukhuset, gråtande och stinkande…”

Detta är Kent Revedals ord vars liv vändes upp och ner på en sekund för några år sedan. Hans historia är värdefull för oss alla, men om du har en liknande skada, eller har liknande tarmproblem på grund av en skada eller sjukdom, kommer du att ännu mer uppskatta hans bloggpost.

Läs mer

Ämne: ryggmärgskada, transanal irrigering

Tappningskatetrar har gett mig tillbaka känslan av att vara normal

Publicerad av Kissinger Deng, den 4 maj 2017 15:05:00 CEST

På lördag 6 maj är det Inkontinensdagen. Läs vad ryggmärgsskadade Kissinger Deng har att berätta i ämnet och vad som gav honom tillbaka känslan  av kontroll i livet.

 

Läs mer

Ämne: ren intermittent kateterisering (RIK), ryggmärgskada