Kärlek, intimitet och konsten att återfå självförtroende efter sjukdom eller skada

Publicerad av Kent Revedal, den 22 februari 2017 15:05:00 CET

När du varit med om en livsomvälvande händelse som en olycka, eller om du har fått en diagnos, påverkas många saker i livet. Det är vid sådana tillfällen som vi inser att ingen människa är en ö. Vi behöver verkligen andra människor i våra liv. Genom mitt arbete med CercaDeTi Rehab, har min kollega och jag kommit fram till tre viktiga områden som du bör arbeta med för att undvika isolering. Jag delar dessa med dig i denna text.

Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada, sexualitet

Attraktionen sitter i huvudet – inte i rullstolen

Publicerad av Anna Westberg, den 15 februari 2017 15:05:00 CET

Nyss var det Alla hjärtans dag och snart är det vår i luften. Vad kan då passa bättre med en uppmuntrande historia för er som ändå tvivlar på Kärleken: den finns där ute någonstans, så ge inte upp!

Är det ett hinder för kärlek och romantik om man är ung och sitter i rullstol? Nej, svarar Herman Grafström. Ibland kan det tvärtom underlätta.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada

Om smärta del 2: Att hantera smärta

Publicerad av Kent Revedal, den 8 februari 2017 15:05:00 CET

Jag såg ett inlägg på Facebook för några veckor sedan; en bild på en kvinna i en slags yogaposition och en text under som sa “Din attityd är ditt bästa verktyg för att hantera smärta”.


Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada

Om smärta, del 1: När smärtan inte släpper

Publicerad av Kent Revedal, den 1 februari 2017 15:05:00 CET

“Smärta är bara svaghet som lämnar kroppen.” Har du hört det uttrycket någon gång? Det är en slagkraftig slogan använd av amerikanska flottan när de annonserar efter nya rekryter. Och kanske är det användbart i det sammanhanget, men hur sant är det egentligen?

Läs mer

Ämne: hälsa, ryggmärgskada