Att vara ett barn med ryggmärgsskada

Publicerad av Helene Klasson, den 28 september 2016 15:05:00 CEST

Hon skadades I en bilolycka när hon var fem år – idag är hon 19 och en lovande handbollsspelare, och lever sitt liv fullt ut. Men det har inte alltid varit så lätt att vara ett barn med ryggmärgsskada. Detta är Julia Johanssons inspirerande historia.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada

Att ta rodret i sitt liv, del 3

Publicerad av Anna Westberg, den 21 september 2016 15:05:00 CEST

Vid en diagnos ordineras ofta vid sidan av medicinering och annan behandling även olika kostråd och förslag på motion som kan främja symptomlindring av sjukdomen. Men det existentiella perspektivet glöms ofta bort – trots att frågorna hos den enskilda hopas mer på detta plan än på de mer praktiska områdena.

Läs mer

Ämne: hälsa

Att ta rodret i sitt liv, del 2

Publicerad av Anna Westberg, den 14 september 2016 15:05:00 CEST


Det kostar på när livet drastiskt förändrar sig. Men allt behöver inte bli nattsvart. Med rätt stöd från vården kan patienten själv styra sitt fortsatta liv. Läs fortsättningen på intervjun med Mia Berglund, docent i omvårdnad vid Skövde Högskola.

Läs mer

Ämne: hälsa

Att ta rodret i sitt liv, del 1

Publicerad av Anna Westberg, den 7 september 2016 15:05:00 CEST

Vad gör du när du ställs inför kalla fakta? Hur hanterar du livet efter att ha fått en livsomvälvande
diagnos som etikett att bära med dig dygnets alla timmar? Det finns ingen bot, inget hopp, men kanske lindring. Det finns ingen utväg, ingen flykt, men kanske någonstans nya sätt att se, att förhålla sig.

Läs mer

Ämne: hälsa