Det är fortfarande kul  att gå upp om morgonen, del 2

Publicerad av Anna Westberg, den 29 juni 2016 16:05:00 CEST

Claes Hultling är en doer som får saker och ting att hända - inte minst inom svensk rehab-forskning. Läs andra delen av intervjun med honom här.

Som son till en teaterdirektör och storebror till två yngre syskon fanns säkert både påbrå och förutsättningar från början. Fast som riktigt liten ville han bli bonde. Något som så här i efterhand inte är alldeles långsökt med tanke på allt han igångsatt och skördat frukterna av – till gagn för sig själv och andra.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada

Det är fortfarande kul  att gå upp om morgonen, del 1

Publicerad av Anna Westberg, den 22 juni 2016 16:05:00 CEST

Vad får dig att ticka? Vad får dig att vilja, hoppas, drömma en dag till? Claes Hultling har vigt sitt liv åt rehabiliteringsvården av ryggmärgsskadade. Han vet att det inte bara handlar om att få kroppen att fungera så gott den kan igen. För att verkligen rädda ett liv handlar det lika mycket om själen: – Min viktigaste insats är att få mina patienter att återfinna livsaptiten.

Läs mer

Ämne: användarberättelser, ryggmärgskada

Sex efter skada eller sjukdom, del 3

Publicerad av Anna Westberg, den 15 juni 2016 16:05:00 CEST

– Gör inte sex så märkvärdigt! Dorthe Forsell är sexualrådgivare på Neurologen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I denna tredje och avslutande del av intervjun önskar hon att fler kunde anamma en mer avspänd och lekfull syn på sex.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet

Sex efter skada eller sjukdom, del 2

Publicerad av Anna Westberg, den 8 juni 2016 16:05:00 CEST

Vad är skillnaden på sex och sexualitet? – Kortfattat kan man säga att sexualiteten är den livskraft som finns hos alla människor, något man har. Sex är däremot en handling, något man gör.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet

Sex efter skada eller sjukdom, del 1

Publicerad av Anna Westberg, den 1 juni 2016 16:05:00 CEST

Efter en skada eller sjukdom som sätter ner den fysiska förmågan kan sexlivet innebära nya utmaningar. Det tar tid att vänja sig vid sin nya kropp, plötsligt är det annorlunda förutsättningar som gäller. Men sexualdriften finns där fortfarande – precis som hos alla andra.

Läs mer

Ämne: hälsa, sexualitet