Förlora funktionen = förlora självkänslan?

Publicerad av Gunilla Olsson, den 9 september 2019 11:51:00 CEST

Det finns alltid en viss oro när du går till doktorn. Du utlämnar dig helt till någon annan och kan känna dig sårbar, särskilt om ärendet är lite känsligt. Vi har i en undersökning frågat kateteranvändare från Tyskland, Italien och Sverige hur de upplever att leva med urinvägsproblem och täta läkarbesök.

Läs mer

Ämne: Ren Intermittent Kateterisering

Hantera motgångar… med ett leende

Publicerad av Anna Dulén, den 29 augusti 2019 12:24:08 CEST

När vi skriver den här bloggen får vi höra fantastiska berättelser, från fantastiska människor. Men bakom deras framgångar döljer sig historier om behov av stöd, några bakslag och en del tur som har spelat en avgörande roll i deras möjligheter att få en fullgod livskvalitet. I den här dokumentären berättar Kissinger sin historia.

Läs mer

"Hitta en lösning – inte en ursäkt!"

Publicerad av Gunilla Olsson, den 1 augusti 2019 11:03:00 CEST

Pararyttare, bloggare och inspiratör - Evie ökar medvetenheten kring dolda funktionshinder som grundare av The Evie Toombes Foundation, och inspirerar andra att leva livet fullt ut trots att det kan vara jobbigt.

Läs mer

Vad menas med osynliga funktionsnedsättningar?

Publicerad av Gunilla Olsson, den 18 juli 2019 11:23:00 CEST

Miljoner människor världen runt har någon sorts funktionsnedsättning. I många fall är det inget som syns utanpå. Dessa "osynliga" funktionsnedsättningar innebär begränsningar på olika sätt, även om det inte är uppenbart för andra. Så låt oss titta lite närmare på vad det kan betyda!

Läs mer

Ämne: mäns hälsa, kvinnors hälsa

Expertens bästa tips för resa med RIK

Publicerad av Anna Dulén, den 4 juli 2019 12:49:00 CEST

Vår nya gästbloggare, Sebastian Forsén, blev ryggmärgsskadad 2003 i en snowboardolycka och behövde lära sig Ren Intermittent Kateterisering (RIK) för att kunna kissa. Han älskar att resa, och tänker inte låta något hindra hans stora dröm att upptäcka världen. I denna bloggpost har han samlat sina bästa tips.

Läs mer

Ämne: resa, Ren Intermittent Kateterisering, gästblogg